Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola

slide 1
0021.png
Image Slide 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

""Arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos."" (Filippi 4,8)

Google Tanterem

 

Mi az a Google Tanterem?

A Google Tanterem egy ingyenes internetes szolgáltatás, amelyet a Google fejlesztett ki, és a G Suite for Education része, hogy segítse az iskolákat a fájlok tanárok és diákok közötti megosztásának folyamatában. A Google Tanterem használatával rendelkező diákok megtekinthetik a feladatokat, beküldhetik a házi feladatokat, és osztályzatokat kaphatnak a tanároktól.

Mi az a G Suite for Education fiók?

A G Suite for Education megköveteli a felhasználóktól, hogy rendelkezzenek egy Google-fiókkal, amelyet egy iskola hoz létre és kezel a diákok és oktatók számára. A Google-nél a saját működési feltételei szerint teljes mértékben elkötelezettek a felhasználók adatainak biztonsága és adatvédelme mellett, valamint védik a felhasználókat és az iskolákat az adatok kompromittálására irányuló kísérletektől.

Adatvédelem, adatkezelés

A GDPR a gyermekek személyes adatait emelt szintű védelemben részesíti és fokozott kötelezettségeket ró azon adatkezelőkre, amelyek tevékenységük során gyermekek adatait kezelik. A 16. életévét be nem töltött gyermek esetén, a gyermekek személyes adatainak kezelése csak akkor és olyan mértékben jogszerű, ha a hozzájárulást a gyermek feletti szülői felügyeletet gyakorló adta meg, illetve engedélyezte. Amennyiben ön nem szeretné, hogy gyermekének legyen az iskolai által kezelt G Suite fiókja, kérjük jelezze az iskolának, és a gyermek azonosítóját töröljük. Azonban ebben az esetben a digitális oktatást nem tudja a tanuló számára biztosítani ezen a platformon.

A fiók létrehozásakor az iskola megadhat a Google-nak bizonyos személyes információkat tanulóiról és oktatóiról, amelyek a legtöbb esetben tartalmazzák a felhasználó nevét, e-mail címét és jelszavát, de tartalmazhatnak másodlagos e-mailt, telefont és címet is, ha az iskola úgy dönt, hogy hogy megadják ezeket az információkat. (nincs rögzítve másodlagos e-mail cím, telefonszám, cím)
A Google személyes adatokat gyűjthet közvetlenül a G Suite for Education-fiókok felhasználóitól is, például telefonszámokat, fotóprofilokat vagy egyéb információkat, amelyeket a G Suite for Education-fiókhoz adnak.

A Google szolgáltatásaink felhasználása alapján információkat is gyűjt. Ebbe beletartozik:

  • eszközinformációk, például a hardver modell, az operációs rendszer verziója, az egyedi eszközazonosítók és a mobilhálózati információk, beleértve a felhasználó telefonszámát;
  • naplóinformációk, beleértve annak részleteit, hogy a felhasználó hogyan használta a szolgáltatásunkat, az eszköz eseményeiről és a felhasználó internetes protokolljának (IP) címéről;
  • a különböző technológiák által meghatározott helyinformációk, beleértve az IP-címet, a GPS-t és más érzékelőket
  • egyedi alkalmazásszámok, például az alkalmazás verziószáma; és
  • cookie-k vagy hasonló technológiák, amelyeket böngészővel vagy eszközzel kapcsolatos információk gyűjtésére és tárolására használnak, például az előnyben részesített nyelv és egyéb beállítások.

A Google Classroom használata

ELSŐ LÉPÉSEK <- KATT IDE!

 

efi gyor