Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola

slide 1
0021.png
Image Slide 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

""Arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos."" (Filippi 4,8)

Leendő elsős tanítók - 2024/2025

 

Horváth Ágnes

 

ha2010-ben végeztem a SZE-Apáczai Csere János Kar tanító- német műveltségterületen. Pár évig dolgoztam idegenforgalomban, azonban éreztem, hogy ez nem az én életpályám. Majd 10 évig volt szerencsém az Audi Hungaria Iskolaközpontban tanítani, ahol nagyon sokat tanultam szakmailag. Hatalmas kihívás, lehetőség volt német nyelven oktatni. Közben született három kisgyermekem. A boldog babaévek után a Győrszentiváni Szent Benedek Iskolában folytattam tanítói pályámat. Két éve tanítom a helyi gyermekeket német nyelvre és más tantárgyakra.

Nagy megtiszteltetés 1. osztályos gyermekeket tanítani, bevezetni őket a tanulás világába. Meghatározó személyiség a gyermekek életében az 1. osztályfőnök, aki nem csak az oktatásért felel, hanem egyben a diákok érzelmi és szociális fejlődésének támogatójaként is kiemelkedő szerepet tölt be. Igyekszem én is minden egyes kisgyermekben felfedezni és kibontakoztatni azt a kincset, ami mindenkiben megvan. Hiszem és vallom, hogy hittel, alázattal, türelemmel, sok-sok kitartással élvezetessé tudom tenni a tanulást, különböző kreatív, kooperatív technikákkal inspirálom és ösztönzöm őket az egyéni fejlődésre. Fontosnak tartom a szülőkkel együtt a harmonikus nevelést, oktatást, mert csak így érhetjük el közös célunkat, a gyermek fejlődését!

Nagy szeretettel, izgalommal teli várom a leendő kiselsősöket!

 


 

Fátrainé Szollár Petra


fszp2009-ben tanító-gyógypedagógus diplomát szereztem a győri Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Karán. 14 évig dolgoztam a Győri Kölcsey Ferenc Általános Iskolában gyógypedagógusként és napközis tanítóként. Az évek alatt nagyon sok tapasztalatot szereztem abban, hogy miként tudok segíteni a gyermekeknek az iskolai alapkészségek elsajátításában. 

Családommal 9 éve élek Győrszentivánon. Kétgyermekes édesanyaként jól látom, hogy a mai rohanó világban milyen nehéz a gyermekeknek helyt állni az iskolában és nekünk pedagógusoknak pedig egyre nagyobb kihívást jelent az értékek átadása. Hiszem és vallom, hogy pedagógusként nagy felelőségem van abban, hogy értéket közvetítsek a gyermekek és szüleik felé. 

2023. szeptemberében kezdtem a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában tanítóként dolgozni. Jelenleg 2. osztályban tanítok magyar nyelv és irodalmat. Szívügyemnek tekintem a magyar nyelv oktatását, az olvasás megszerettetését és anyanyelvünk helyes használatát mind a beszédben és az írásban. 

Nagy megtiszteltetés, hogy első osztályban kezdhetek magyar nyelv és irodalmat tanítani. Bevezetni őket a betűk világába, egy nagyon izgalmas, kihívásokkal teli feladat lesz, de a játékos módszertani tárházamat alkalmazva, segítő szülői háttérrel a siker nem maradhat el. 

Kiemelten fontos számomra, hogy a szülőkkel és gyermekekkel olyan kölcsönös, egymásért tenni akaró közösséget hozzak létre, aminek az eredménye nem lehet más, mint a sok boldog mosolygós kisgyermek arc.


Nagy szeretettel és lelkesedéssel várom a leendő kis elsősöket!
 

 


 

Wunderné Németh Judit

 

wnj1984 óta tanítok ebben az iskolában. Sok év tapasztalata és több osztály áll mögöttem. Mindig arra törekedtem, hogy megismerjem az új tanítási irányzatokat, módszereket és ezeket hogyan tudom hasznosítani az adott osztályomra lebontva.

Minden gyermek új kihívást jelent számomra. Első lépésként, úgy gondolom, az iskolát, a tanulást kell elfogadtatni a kicsikkel, hiszen eddig a játék volt a fő tevékenységük és most hirtelen változás történik. Fontos, hogy a tanulás bevezetése is játékosan történjen, hogy élmény legyen az iskola. Az unokám is kisiskolás, így nagymama szemmel is átérzem, hogy mivel kell szembenézniük és megküzdeniük. Ebben a küzdelemben szeretnék maximálisan mellettük állni és segíteni őket.

 Mi ajtót nyitunk a világra.

Minden gyermek egyedi és megismételhetetlen, egyéni bánásmódot igényel. A tehetséggondozás ugyanolyan fontos , mint a felzárkóztatás. minden gyermeket önmagához képest kell értékelni és fejleszteni. Hiszem, hogy minden gyermek tehetséges valamiben, én ezt a szikrát szeretném megtalálni és lángra lobbantani.

 


 

Bakács-Németh Szilvia

 

bnszTöbb, mint két évtizede élek családommal Győrszentivánon, két gyermek édesanyjaként jól ismerem a jelenlegi generáció érdeklődési körét és problémáit. Az elsős kisdiákok számomra nagyon értékesek és hitem szerint megfelelő támogatással és szeretettel, boldog és kiegyensúlyozott emberekké válhatnak az évek során. A katolikus értékrendek és értékek közvetítése nagyon fontosak számomra az első osztályosok nevelése során, mivel segíthetnek nekik az empátia, és erkölcsi fejlődés terén. Nevelési célom, hogy megtaláljam a gyermekekben lévő tehetséget és megismertessem velük a világot, a tanulás örömteli élménnyé váljon számukra. A szülőkkel való együttműködés kiemelt jelentőségű számomra, mivel szilárd meggyőződésem, hogy csak közösen érhetjük el a gyermekek kiegyensúlyozott fejlődését. Nagy hangsúlyt fektetek a művészi nevelésre, különösen a zene és mozgás területén, mert tudom milyen széles körű lehetőségeket nyújtanak ezek a tevékenységek. Emellett örömmel osztom meg a sport iránti szeretetemet a gyerekekkel, mivel a korai egészségnevelés, a társas kapcsolatok építése kiemelkedő fontosságú a fiatal korosztály számára.

Készen állok, hogy segítsek a gyerekeknek felfedezni a tanulás örömét . Nagy izgalommal várom a következő tanévet. 

 

 


 

efi gyor