Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola

slide 1
0021.png
Image Slide 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

""Arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos."" (Filippi 4,8)

Leendő elsős tanítók - 2023/2024

 

01Egerszegi-Csendes Bernadett vagyok, három kisgyermek anyukája. 2008-ban szereztem tanítói diplomát a Nyugat-Magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán, Szombathelyen. Mivel szívügyem a korai nyelvoktatás, ezért a tanító szakom mellett angol műveltségi területet is végeztem.

Következő tanévtől az a feladat vár rám, hogy én vezessem be az egyik első osztályt a betűk és a számok világába. Mivel legkisebb gyermekem is első osztályos lesz, ezért nemcsak pedagógusként, de szülőként is átélem az iskolakezdéssel kapcsolatos gondokat, kérdéseket, aggodalmakat.

Fontos cél számomra a tanulás megszerettetése, ezért óráimat sok tevékenykedtetéssel, mozgással, mesével, énekkel kísérem. Meggyőződésem, hogy minden gyerek tehetséges valamiben. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek olyan módszereket is elsajátítsanak az iskolában, amelyekkel az otthoni önálló tanulásuk is gyorsabbá, egyszerűbbé válhat.

Örömteli várakozással tekintek a következő négy év pedagógiai feladataira és kihívásaira. Szeretettel várom leendő kiselsőseimet!

 


 

02Mátics-Bódai Krisztina tanító néni vagyok. 2007-ben végeztem Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Főiskolán tanító-ének-zene tanár szakon. Diploma megszerzése óta tanítóként és ének tanárként dolgozom.

Több, mint 7 éve élek Győrszentivánon családommal és 2016 óta tanítok ebben az iskolában. Két iskolás gyermek édesanyjaként a jelenlegi generáció érdeklődési körét, problémáit jól ismerem. Jelenleg a pedagógus pálya legszebb, de egyben egyik legfelelősségteljesebb feladatát bízták rám ismételten, elsős tanító néni leszek. Mostani negyedikes osztályomat is elsőtől fogva én tanítom a számok és a betűk világában.

Azt gondolom, hogy mindent el lehet érni a gyerekeknél azzal, ha érzik, hogy szeretjük őket és bízhatnak bennünk. Az elsős kisgyerek egy csoda – egy kincs, amiből, ha okosan bánunk vele, az évek múltán boldog, kiegyensúlyozott, értékes kis ember válik. Célom, hogy megtaláljam bennük a tehetséget, hogy megismertessem velük a világot és megszerettessem a tanulást. Minden erőmmel arra törekszem, hogy a rám bízott gyerekek, a saját tempójukban fejlődhessenek és érjék el a kitűzött célt, hogy a tanulás örömöt jelentsen nekik, nem pedig küzdelmet. Fontosnak tartom a családokkal való együttműködést, együtt gondolkodást a gyerekek harmonikus fejlődése érdekében. Különösen nagy gondot fordítok a zenei nevelésre, a zene megszerettetésére, hiszen ez a lelkükhöz vezető érzelmi csatorna, sőt számos tantárgyat megtámogató erővé is válhat.

Sok szeretettel és izgalommal várom leendő kis tanítványaimat!

 


 

efi gyor